Search

Valo-ohjaus tuo monia etuja

Valo-ohjaus on tärkeä osa nykyaikaista rakennusten ja tilojen hallintaa. Se tarjoaa monia etuja, kuten energiatehokkuutta, mukautuvuutta ja käyttömukavuutta. Artikkelissa tutustumme syvemmin valo-ohjauksen maailmaan ja sen tarjoamiin monipuolisiin mahdollisuuksiin.

Valaistus on yksi tärkeimpiä tekijöitä, joilla erilaisista ympäristöistä saadaan toimivia ja miellyttäviä. Oikein toteutetulla valo-ohjauksella saadaan valaistuksesta vielä paljon enemmän irti. Tavoiteltiinpa sitten energiansäästöä, myynnin lisäämistä tai viihtyvyyden parantamista, niin valo-ohjauksella saadaan selkeitä hyötyjä.

Valo-ohjaus on suuressa roolissa, kun valaistusta halutaan muuttaa käyttötarpeen mukaan. Esimerkiksi ravintolassa voidaan luoda oma valaistus rauhalliselle lounaalle ja menevälle illalle.

Energiansäästöä ja hallintaa

Kiinnostus valo-ohjausta kohtaan on kasvanut viime aikoina ja sillä on hyvin selkeä tehtävä: valaistuksen hallinta. Hallinta voidaan toteuttaa joko manuaalisesti esimerkiksi hallintapaneelin avulla tai automaattisesti ohjelmointia ja erillisiä antureita hyödyntämällä.

Valo-ohjaukseen tehdyt investoinnit näkyvät energiakulutuksen laskuna, valaisimien käyttöiän pitenemisenä sekä viihtyvyyden paranemisena.

Energiansäästö

Yksi valo-ohjauksen suurimmista hyödyistä on sen tuoma energiansäästö. Valo-ohjausjärjestelmän avulla valaistuksen käyttöä voidaan optimoida esimerkiksi siten, että valot ovat päällä ainoastaan tarvittaessa. Tällä saadaan aikaan säästöjä energialaskussa.

Miellyttäviä ympäristöjä

Tilan viihtyisyys ja käyttömukavuus kasvaa valo-ohjauksen myötä. Erilaisten antureiden ja automaation ansiosta valaistus voidaan ohjelmoida mukautumaan erilaisten tilanteiden kuten auringonvalon määrän tai vuorokauden ajan mukaan. Näin saadaan aikaiseksi miellyttävä ympäristö, joka on aina valaistu sopivalla tavalla.

Pitkä elinkaari

Valo-ohjausjärjestelmän avulla valaisimet voidaan ohjelmoida olemaan päällä vain tarvittaessa, jolloin niiden käyttöikä on pidempi. Tällä saadaan säästöä kunnossapitokustannuksissa, koska valaisimen vaihtotarve vähenee.

Valo-ohjausta voidaan hyödyntää myös näyttävien valo-elämysten tekemiseen. Kirkkonummen alikulun valo-ohjaus on Ideafixin käsialaa

Soveltuu useaan käyttöympäristöön

Valo-ohjauksella saadaan hyötyjä periaattessa missä tahansa tilassa, jossa halutaan tehdä ympäristöstä miellyttävämpi ja turvallisempi asiakkaille, työntekijöille sekä asukkaille.

Valo-ohjausjärjestelmä soveltuu useisiin eri käyttökohteisiin, kuten toimistoihin, kouluihin, sairaaloihin sekä asuinkiinteistöihin. Toisaalta myös ravintolat, hotellit sekä myymälät saavat valo-ohjauksesta paljon hyötyjä. Seuraavissa esimerkeissä avataan konkreettisesti sitä, miten valo-ohjausta voidaan hyödyntää eri kohteissa.

Taloyhtiöt ja kiinteistöt

Esimerkiksi pihavalot saadaan syttymään ja sammumaan tiettyyn kellonaikaan ja myös voimakkuus voidaan ajastaa.

Automaattisesti syttyvä ja sammuva valaistus parantaa huomattavasti rappukäytävien ja varastotilojen käyttömukavuutta. Näin saadaan säästöä vähentyneenä energiankulutuksena sekä siinä, että valaisimet kestävät kauemmin.

Ravintolat

Valaistus toimii tunnetusti erinomaisena tunnelman luojana. Valo-ohjauksen ansiosta ravintolaan voidaan asettaa oma valaistus alkuillan fiilistelylle ja illan vauhdikkaammalle menolle. Yksinkertaisen hallintapaneelin ansiosta henkilökunnan on helppo hallita ja muuttaa valaistusta tarpeen mukaan. Myös usean erillisen tilan tai huoneen valaistuksen hallinta saadaan toteutettua valo-ohjauksen avulla.

Toimistoissa

Läsnäolon aistivan anturin ansiosta valot palavat toimistossa ainoastaan silloin ja siellä missä ollaan paikalla. Työntekijän on helppo säätää valaistuksen voimakkuus ja valon sävy omaan fiilikseen sopivaksi. Neuvotteluhuoneeseen astuttaessa valot syttyvät automaattisesti ja erillisestä hallintapaneelista valaistusta muutetaan helposti. Näin saadaan paras mahdollinen tilanteeseen sopiva valaistus.

Erottuvat valoelämykset

Katso video ja tutustu Valopeli-nimiseen taideteokseen, joka sekä valaisee asukkaiden kulkua rappukäytävällä että toimii julkisivuvalaistuksena.

Tuotemerkit valo-ohjaukseen

Nicolaudie

Nicolaudie Architectural tarjoaa innovatiivisia ja edistyneitä valaistuksen ohjausratkaisuja. Yrityksen valo-ohjausjärjestelmiä on asennettu ympäri maailmaa jo yli 20 vuoden ajan. Suosittuja tuoteperheitä on muun muassa Stick -ja Dina-sarja.

Visual Productions

Visual Productionsin laaja valikoima sisältää korkealuokkaisia valonohjausjärjestelmiä, joita voidaan käyttää niin LED, arkkitehtuuri kuin lavavalaistuksen ohjaamiseen.

Tutustu Visual Productionsin tuotteisiin.

Hyödynnä Ideafixin kokemusta valo-ohjauksesta

Ohjelmoimme isot ja pienet uudisasennukset sekä arkea auttavat pienet muutokset. Meille eri ohjausprotokollat ovat tuttuja ja olemme erittäin hyviä integroimaan järjestelmiä toimimaan yhteen.

Ota yhteyttä

Juha Järvimaa
0400 455 990
juha.jarvimaa@ideafix.fi

Tutustu ratkaisuihin

Valo-ohjauksella saadaan valaistuksesta koko potentiaali irti.

Tilaa uutiskirje

Kerran kuukaudessa lähetettävän uutiskirjeen avulla pysyt kartalla AV-maailmasta ja saat vinkkejä sekä inspiraatiota omiin projekteihisi.

Tuotemerkit

Visual Prodcutions on tunnettu laajasta valikoimasta valo-ohjauksen tuotteita kaikkiin tarpeisiin.

Lue seuraavaksi

Ideafix on ensisijainen Sonyn ratkaisukumppani Suomessa

Esittelemme uusimman teknologisen edistysaskeleen, joka tarjoaa ratkaisuja monenlaisiin tarpeisiin. Tutustu nyt ja löydä inspiraatiota tuleviin projekteihisi!

Griven GEA – hallittavaa valoa julkisivuvalaistukseen

Italialainen uutuus tarjoaa tasaista valoa julkisivuvalaistukseen, jossa valonlähteen huomaamattomuus ja valosaasteen minimointi on tärkeää

Valaise ympäristöäsi uudella Griven ESSENTIALS mallistolla

Valaisimet on suunniteltu parantamaan maisema ja arkkitehtuurisia yksityiskohtia asuin- tai liiketiloissa upealla korostusvalaistuksella.

Suomen pisin silta saa juhlavuoden kunniaksi uuden valaistuksen

Raippaluodon silta Mustasaaressa saa uuden julkisivuvalaistuksen. Ideafix on mukana projektissa. Siltaan tulee Grivenin valaisimia ja Visual Productionsin valo-ohjain.

Ideafix kurottaa korkeuksiin

''Korkeuksilla'' tarkoitetaan 30 metriä, joka on Ideafixin uuden Bisonin nostokoriauton maksimityöskentelykorkeus.

Ideasta on hyvä aloittaa

Ota yhteyttä ja mietitään sinulle paras ratkaisu.

Yhteydenottolomake

Lähetä lomake ja vastaamme sinulle mahdollisimman nopeasti.

Myynnin yhteystiedot

Ota yhteyttä suoraan myyntiimme

Markku Rasijärvi

Juha Järvimaa

Esa Rimpiläinen