Search

Elämyksiä, myyntiä ja turvallisuutta — Gobo-valaistuksella se onnistuu

Gobot tarjoavat monia mahdollisuuksia elämyksien luomiseen, myynnin kasvattamiseen sekä turvallisuuden parantamiseen.

Markkinoiden kiristyvässä kilpailutilanteessa haetaan jatkuvasti uusia tapoja erottautua kilpailijoista ja herättää ihmisten huomio.

Erinomaisen erottautumistekijän tarjoava gobo-valaistus on Suomessa verrattain alihyödynnetty keino. Sen avulla on kuitenkin mahdollista tuoda brändiä esille, kasvattaa myyntiä ja parantaa asiakaskokemusta.

Gobo-valaistus tarjoaa ratkaisuja myös turvallisuuden parantamiseen. Se voidaan valjastaa ehkäisemään loukkaantumisia ja parantamaan turvallisuutta esimerkiksi teollisuuden alalle sekä varastotiloihin.

Mitä on gobo-valaistus?

Gobo-valaistuksessa heijastetaan kuva erilaisille pinnoille goboprojektorilla. Gobo tulee sanoista “GOes Before Optics”, ja nimi kuvaakin hyvin sen toimintaperiaatetta: Kuvan sisältävä kiekko (gobo) asetetaan projektorin valonlähteen ja optiikan väliin. Lopulta kuva heijastetaan halutulle pinnalle.

Tällä tavoin saadaan aikaan kirkas ja tarkka kuva, joka voi olla kooltaan pieni yksittäinen logo tai jopa satoihin neliöihin ulottuva suuri kokonaisuus.

Suuri heijastettu Italian lippu rakennuksen julkisivussa.

Useita käyttökohteita

Gobo-valaistus tarjoaa erinomaisen keinon erilaisten tehostevalaistusten toteuttamiseen esimerkiksi rakennusten julkisivuun ja seinille, kaduille sekä muihin ympäristöihin, joiden halutaan näyttävän hienoilta. Pinnoille voidaan heijastaa myös yritysten logoja, kuvioita, opasteita sekä huomio- ja turvamerkkejä.

Gobolla saadaan aikaan kirkas ja terävä kuva, joka voidaan heijastaa käytännössä mihin tahansa pinnalle.
1. Myymälät ja ostoskeskukset

Gobo-valaistus tarjoaa keinon kasvattaa myyntiä ja parantaa asiakaskokemusta. Esimerkiksi logon heijastaminen kauppakeskuksen lattiaan herättää ohikulkevan henkilön huomion ja tuo brändiä hyvin esille.

Asiakaskokemusta parannetaan puolestaan esimerkiksi lattiaan heijastettujen opasteiden avulla. Opasteet näkyvät kirkkaina kaikissa olosuhteissa, eivätkä ne likaannu teipattujen merkkien tapaan.

2. Tuotelanseeraukset ja messut

Gobo-valaistuksen tuoma elämyksellisyys nostaa tuotelanseeraukset uudelle tasolle ja varmistaa sen, että tuotteet jäävät kuluttajien mieleen.

Tutustu esimerkiksi tähän Goboservicen laitteilla tehtyyn projektiin, joka toi lanseeraukseen suuren huomioarvon.

3. Julkisivuvalaistus

Gobo-valaistuksella saadaan aikaan erittäin näyttäviä julkisivuvalaistuksia. Julkisivua voidaan kohentaa myös hetkellisesti, esimerkiksi joulun aikaan ilman, että tarvitsee tehdä pysyviä asennuksia tai muutostöitä. Kuva voidaan heijastaa arvokkaisiin ja historiallisiin kohteisiin, sillä ne eivät jätä rakennuksiin jälkeäkään.

Katso kuvakooste Goboservicen tuotteilla tehdyistä talvi -ja jouluteemaisista julkisivuvalaistuksista.

4. Teollisuushallit ja varastot

Heijastetut turva- ja varoitusmerkit parantavat tilan turvallisuutta ja niiden avulla voidaan vähentää onnettomuuksia. Sopii erinomaisesti teollisuuden käyttöön sekä varastotiloihin.

Lue lisää: Heijastetut turvamerkit – estä loukkaantumisia ja säästä rahaa

Gobo-valaistuksen komponentit

Kuvan heijastamista varten tarvitaan kuvan sisältävä kiekko eli gobo sekä erityinen goboprojektori.

Gobo sisältää heijastettavan kuvan

Heijastettavan kuvan sisältävää kiekkoa kutsutaan goboksi, joka laitetaan projektorin sisälle valonlähteen ja optiikan väliin.

Goboja tehdään useista eri materiaaleista, joista lasi ja metalli ovat yleisimmät. Lasinen gobo mahdollistaa värikuvien heijastamisen sekä pitkäaikaisen käytön, sillä se ei lämpölaajene metallisen gobon tapaan.

Gobot voidaan räätälöidä asiakkaan toiveiden ja tarpeiden mukaan. Tarjolla on myös valmiita kuvioita, symboleja sekä esimerkiksi huomiomerkkejä.

Gobo-projektori

Projisoinnissa oleellisessa osassa on luonnollisesti myös projektori. Gobo-valaistuksessa käytetään erityistä gobo-projektoria, joka sisältää riittävän tehokkaan valonlähteen, optiikan sekä pidikkeen goboille.

Nykyaikaisella valaisintekniikalla saavutetaan erittäin tarkka ja kirkas kuva energiatehokkaasti. Projektorin optiikasta riippuen voidaan valaista ja heijastaa kuvia pienelle tai suurelle alueelle, lähelle tai kauas.

Goboservicen Divum 50K -goboprojektori.

Gobo-projektorit jokaiseen tarpeeseen

Ammattikäyttöön tarkoitetusta goboprojektoreista sekä asiakkaalle räätälöidyistä goboista tunnetun italialaisen Goboservicen projektorivalikoima kattaa kaikki tarpeet.

Esimerkiksi pienellä ja kompaktilla Signum-projektorilla logojen ja turvamerkkien heijastaminen käy kätevästi. Kestävä valaisin soveltuu pitkäaikaiseen käyttöön. Toisaalta Goboservicen valikoimasta löytyy myös Divum– ja Golux -projektorit, joilla on luotu todella näyttäviä ja suuria kokonaisuuksia. Näillä voidaan valaista suuria pinta-aloja sekä heijastaa kuvia todella kauas.

Huolellinen suunnittelu varmistaa hyvän lopputuloksen

Gobo-projektioita suunnitellessa on tärkeää huomioida useita tekijöitä, kuten projektoreiden ja pinnan välimatka, gobon koko sekä valonlähteen voimakkuus. Nämä tekijät vaikuttavat heijastetun kuvan selkeyteen ja laatuun. On myös tärkeä testata projisointi etukäteen, jotta varmistetaan kaiken toimivan moitteetta.

Gobo-valaistus alusta loppuun Ideafixiltä

Onnistuneen gobo-valaistuksen takana on huolellinen suunnittelu, laadukkaat tuotteet sekä oikeanlainen asennus.

Hyödynnä Ideafixin yli 30 vuoden kokemusta valaistuksesta ja anna meidän olla apunasi valaistusprojektissasi.

Ota yhteyttä

Juha Järvimaa
0400 455 990
juha.jarvimaa@ideafix.fi

Esa Rimpiläinen
0400 481 509
esa.rimpilainen@ideafix.fi

Lue seuraavaksi:

Kyllä näkyy! – Valaise näyttävästi Goboservicen tuotteilla

Sokos Helsinki erottuu julkisivuvalaistuksella

Gobovalaistus

Ammattikäyttöön tarkoitetut gobot ja goboprojektorit Ideafixiltä

Tilaa uutiskirje

Kerran kuukaudessa lähetettävän uutiskirjeen avulla pysyt kartalla AV-maailmasta ja saat vinkkejä sekä inspiraatiota omiin projekteihisi.

Goboservice

Italialaisen Goboservicen tuotteet ainoana Suomessa Ideafixiltä

Lue seuraavaksi

Ideafix on ensisijainen Sonyn ratkaisukumppani Suomessa

Esittelemme uusimman teknologisen edistysaskeleen, joka tarjoaa ratkaisuja monenlaisiin tarpeisiin. Tutustu nyt ja löydä inspiraatiota tuleviin projekteihisi!

Griven GEA – hallittavaa valoa julkisivuvalaistukseen

Italialainen uutuus tarjoaa tasaista valoa julkisivuvalaistukseen, jossa valonlähteen huomaamattomuus ja valosaasteen minimointi on tärkeää

Valaise ympäristöäsi uudella Griven ESSENTIALS mallistolla

Valaisimet on suunniteltu parantamaan maisema ja arkkitehtuurisia yksityiskohtia asuin- tai liiketiloissa upealla korostusvalaistuksella.

Suomen pisin silta saa juhlavuoden kunniaksi uuden valaistuksen

Raippaluodon silta Mustasaaressa saa uuden julkisivuvalaistuksen. Ideafix on mukana projektissa. Siltaan tulee Grivenin valaisimia ja Visual Productionsin valo-ohjain.

Ideafix kurottaa korkeuksiin

''Korkeuksilla'' tarkoitetaan 30 metriä, joka on Ideafixin uuden Bisonin nostokoriauton maksimityöskentelykorkeus.

Ideasta on hyvä aloittaa

Ota yhteyttä ja mietitään sinulle paras ratkaisu.

Yhteydenottolomake

Lähetä lomake ja vastaamme sinulle mahdollisimman nopeasti.

Myynnin yhteystiedot

Ota yhteyttä suoraan myyntiimme

Markku Rasijärvi

Juha Järvimaa

Esa Rimpiläinen