Sokos Helsinki – Julkisivuvalaistus ja ulkonäytöt

Kolmessa kerroksessa koko kiinteistön kiertävät LED-valonauhat tuovat rakennuksen kuin rakennuksen esille. Sokos Helsingin julkisivuvalaistuksen toteuttajaksi valikoitui Ideafix. Valonauhojen lisäksi samalla päivitettiin kiinteistön staattiset mainospinnat digitaalisiksi.

Kiinteistö Oy Valtakulma sijaitsee aivan Helsingin ytimessä ja on eittämättä yksi pääkaupungin kiintopisteistä. Monille rakennus on varmasti tuttu, sillä siinä toimii Sokos-tavaratalo, Original Sokos Hotel Vaakuna, S-Market sekä useita ravintoloita. Kiinteistön omistaa SOK. Liikerakennus valmistui vuonna 1952 ja se on rakennustaiteellisesti ja kulttuurihistoriallisesti arvokas kiinteistö, joka on suojeltu. Rakennuksen kokonaispinta-ala on huomat 39 850 m2.

Kun rakennuksen ilmettä haluttiin uudistaa julkisivuvalaistuksella, suunnitelmaksi varmistui LED-nauhojen käyttö niin, että ne ympäröivät koko kiinteistön kolmessa kerroksessa. Samalla kiinteistön staattiset mainospinnat päätettiin tuoda nykyaikaan ja vaihtaa digitaalisiksi. Ideafix voitti kokonaisurakan kilpailutuksen ja toteutti molemmat kokonaisuudet.

Julkisivuvalaistus

Asennusympäristö oli haastava, sillä LED-valonauhat asennettiin korkeimmillaan yli 40 metrissä. Ratkaisussa on yli 1,3 kilometriä ohjatusti väriä vaihtavaa ledinauhaa. Rakenteissa alumiiniprofiilia asennettiin samat 1,3 kilometriä. Järjestelmä toimii täysin ohjelmoitavalla DALI-ohjauksella ja kokonaisuudessa on yli 70 ohjauskoteloa.

Digitaaliset mainosnäytöt

Staattiset mainospinnat tuotiin tähän päivään 16m2 -kokoisilla LED-näytöillä, joita asennettiin kiinteistön eri puolille yhteensä viisi kappaletta. Näyttöpinnoissa on miljoona kuvapistettä/näyttö, joten kuva näkyy tarkkana Helsingin ytimessä vilkkaassa ympäristössä.

Myös LED-suurkuvanäyttöjen asennusympäristö oli melko haastava vilkkaan liikenteen ja kiinnitysalustojen osalta. vanhoista rakenteista purettiin muun muassa 3000 kiloa terästä. Olemme tottuneet ratkaisemaan haasteet ja ne selätettiin myös tässä hankkeessa.

Näyttöjen maahantuonnin lisäksi toteutimme myös hankkeen kokonaisurakan metalli- ja asennustöineen.

Tämäkin hanke kokonaisuudessaan on jälleen osoitus ammattitaidostamme niin projektisuunnittelun, johtamisen kuin ratkaisukeskeisen asennustyönkin osalta.

Kuvagalleria

Näyttöratkaisut

Räätälöimme ja toteutamme näyttöratkaisut juuri sinun tarpeittesi mukaan.

Tilaa uutiskirje

Kerran kuukaudessa lähetettävän uutiskirjeen avulla pysyt kartalla AV-maailmasta ja saat vinkkejä sekä inspiraatiota omiin projekteihisi.

Käyttöympäristöt

Ratkaisumme ja tuotemerkkimme sopivat useille eri toimialoille ja moeen eri tarpeeseen.

Ideasta on hyvä aloittaa

Ota yhteyttä ja mietitään sinulle paras ratkaisu.

Yhteydenottolomake

Lähetä lomake ja vastaamme sinulle mahdollisimman nopeasti.

Myynnin yhteystiedot

Ota yhteyttä suoraan myyntiimme

Juha Järvimaa

Esa Rimpiläinen

Tutustu seuraavaksi

Mukautuva äänentoistojärjestelmä EMMA-museoon

Ideafix toimitti EMMA-museoon langattoman Spottune-äänentoistojärjestelmän.

Tapiolan keilahalli

Tapiolan keilahallissa keilat kaatuu, väki viihtyyy ja musiikki soi! Toteutimme kattavan äänentoistojärjestelmän päivityksen.

Bistro Lande

Inkoolaisessa Bistro Landessa Eclerin äänentoistojärjestelmä pitää huolta asiakkaiden viihtymisestä.

Savoy-teatteri

Savoy-teatterissa pienetkin yksityiskohdat on otettu huomioon.

Kuopion kaupungintalon julkisivuvalaistus

Kuopion kaupungintalon valaistus on tehty Grivenin valaisimilla.

Kuopion Portin LED-screen

Kuopion Portin LED-screen tavoittaa tehokkaasti juna- ja bussimatkustajat.