Search

Lisää asiakkaita ja kassavirtaa – panosta ravintolan äänentoistoon

Ravintolan äänentoisto on tärkeässä roolissa, kun halutaan parantaa viihtyvyyttä ja myyntiä.

Miten luoda ravintolaan miellyttävä ja fiilistä kohottava äänimaailma, joka saa asiakkaat jäämään ja ottamaan vielä yhdet? Helppoa – anna Ideafixin hoitaa koko prosessi suunnittelusta ja maahantuonnista asennukseen ja huoltoon. Tässä artikkelissa käymme läpi millainen rooli äänentoistolla on asiakkaiden viihtyvyyteen ja myyntiin sekä tutustutaan siihen millaisia äänentoistojärjestelmiä suosittelemme ravintoloille.

Lisää myyntiä ja parempaa asiakaskokemusta äänen avulla

Monien eri tutkimusten mukaan jo pelkällä taustamusiikin lisäämisellä voidaan kasvattaa kassavirtaa ja parantaa tilan viihtyisyyttä. Hiljaisuuden poisto ei kuitenkaan saa tapahtua keinolla millä hyvänsä. Väärällä äänenvoimakkuudella soiva, epätasaisesti jakautuva tai huonosti kuuluva musiikii tekee tilasta hälyisen ja epämukavan.

Sen sijaan hyvin suunnittelun ja toteutetun äänentoiston avulla pystytään luomaan tiloja, joissa asiakkaat viihtyvät pidempään ja ostavat enemmän. Ääni onkin tehokas tapa kasvattaa myyntiä.

Ei pidä myöskään unohtaa asiakaskokemusta, sillä äänellä pystytään vaikuttamaan myös siihen. Hyvin soiva ääni, huolellisesti mietitty äänimaailma sekä sopiva äänenvoimakkuus auttavat siihen, että vierailu jättää positiivisen kokemuksen asiakkaalle.

Ääni viihtyisän tilan luomisessa

Musiikilla herätetään tunteita ja luodaan muistoja. Musiikin merkitys tilan viihtyvyyteen on kiistämätön: hälyisessä paikassa vietetään aikaa mahdollisimman vähän. Puolestaan jos tila on musiikkia myöten viihtyisä, halutaan sinne tulla uudestaan ja kaiken lisäksi sitä suositellaan eteenpäin.

Äänenvoimakkuus ja tasaisesti tilan täyttävä musiikki

Yleinen virhe ravintolan äänentoistossa on liiallinen äänenvoimakkuus siellä missä sitä ei tarvita ja liian hiljainen paikassa, jossa voimakkuudelle olisi kysyntää.

Toinen yleinen ongelma on äänen epätasainen jakautuminen. Tällä tarkoitetaan tilannetta, jossa musiikki kuuluu osassa ravintolaa hyvin ja toisessa huonosti. Ongelma on korjattavissa riittävällä määrällä kaiuttimia sekä niiden oikealla sijoittelulla. Kun kaiuttimet on sijoitettu oikein, leviää musiikki tasaisesti ympäri tilaa. Tällöin myöskään äänenvoimakkuutta ei tarvitse nostaa liaan korkealle, jotta musiikki kuuluisi koko tilassa.

Huomaamattomat ja tyylikkäät kaiuttimet sulautuvat osaksi sisustusta

Nykyään kaiuttimet saadaan luontevasti sulautumaan osaksi ravintolan sisustusta. Monesti niitä on jopa hankala huomata, kuten helsinkiläisessä ravintola Kappelissa, jossa Spottune Omni -kaiuttimet värjättiin tarkkaan harkitulla värillä ja ripustettiin kattoon. Ratkaisulla ei kuitenkaan ole lainkaan vaikutusta äänenlaatuun, vaan kaiuttimet tuottavat täyteläistä ääntä, joka täyttää koko suuren ruokasalin.

Ravintolan äänentoistojärjestelmä

Äänentoistojärjestelmä voi olla paljon enemmän kuin pelkästään yksittäiset kaiuttimet ravintolan nurkassa. Panostamalla äänentoistoon mahdollistetaan elämykselliset ja mieleenpainuvat ravintolakokemukset.

Ideafix on toteuttanut satoja ravintoloiden äänentoistoratkaisuja aina pienistä baareista suuriin ruokaravintoloihin. Monen vuoden kokemuksen perusteella suosittelemme Spottunen ja Eclerin tuotteita. Näiden valmistajien valikoimasta löytyy ratkaisu kaikkiin tarpeisiin. Toimimme sekä Spottunen että Eclerin maahantuojina, jonka ansiosta pystymme tarjoamaan tuotteille kilpailukykyiset hinnat.

Spottune Omni – paras valinta laatutietoisille

Kun halutaan palkittua muotoilua, erinomaista äänenlaatua sekä helppo ja nopea asennus, on Spottune oikea valinta. Tanskalaisen Spottunen Omni-kaiuttimet ovat saaneet kansainvälisen Red Dot -muotoilupalkinnon vuonna 2021. Kaiuttimet ovat tyylikäs ratkaisu, joka sulautuu tilaan kuin tilaan. Niitä on käytössä muun muassa Hotel Kämpissä sekä ravintola Kappelissa.

Tutustu Spottuneen tarkemmin:

Spottune.com

Spottune soi Hotel Kämpissä

Ecler tarjoaa kokonaisvaltaisen ratkaisun

Espanjalaisen Eclerin valikoima on laaja. Ravintolaympäristöön suosittelemme Ecler Audeo103 -kaiuttimia sekä Ecler eHMA60 -vahvistinta.

Audeo103 -kaiuttimet ovat yhdistelmä tasokasta ääntä ja huippumuotoilua. Arvostetun Giurgiaro Designin muotoilemat kaiuttimet toistavat musiikin tasapainoisena ja kirkkaana.

Monipuolinen Ecler eHMA60 -vahvistin on täydellinen kaveri Audeo-kaiuttimille.

Tutustu Ecleriin tarkemmin artikkelimme avulla: Esittelyssä Ecler
Katso Eclerin koko valikoima: Ecler.com

 

 

Tyylikkäät Eclerin kaiuttimet.

Älä unohda taustamusiikkioperaattoria

 

Toneco luo asiakaskokemuksia. Osaamisemme taustamusiikin, musiikkiprofiloinnin ja äänimainonnan parissa on kertynyt yli 30 vuoden ajalta. Panostamme asiakaspalveluun ja meillä tuki auttaa asiakkaitamme 24/7 puhelimessa. Voit valita aina soittolistat ja kappaleet itse tai antaa meidän olla apuna valinnoissa. Tonecon taustamusiikiin on nyt yhdistettävissä Singa Business Lite -karaokepalvelu.

Kun ostat äänentoistojärjestelmän Ideafixiltä, saat Tonecon taustamusiikkijärjestelmän alennettuun hintaan. Kysy lisää!

Tutustu Tonecon taustamusiikkipalveluihin: www.toneco.fi

Ideafix on apunasi yli 700 ravintolan kokemuksella ja näkemyksellä

Laadukas äänentoisto on monen osan summa, mutta sen tuoma etu on selkeä: viihtyisä tila, joka tuottaa paremmin. Voit kääntyä puoleemme kun haluat ravintolasi äänentoiston kuntoon.

Tarjoamme parempia ravintolakokonaisuuksia yli 700 ravintolan kokemuksella. Meidän avullamme kehität ravintolaasi. Kokemuksemme myötä meillä on näkemystä ja vahvaa osaamista ravintolan kehittämisestä.

Kilpailuetua tuovat palvelumme ravintoloille:

  • Näyttöratkaisut
  • Sisävalaistus ja valo-ohjaus
  • AV-ohjaukset
  • Äänentoisto

  Tutustu Ideafixin kaikkiin tuotteisiin

  Katso referenssit

  Lataa esite ja tutustu lisää

  Ota yhteyttä tai pyydä lisätietoja tuotteista ja palveluistamme.

  Juha Järvimaa
  0400 455 990
  juha.jarvimaa@ideafix.fi

  Edustamiamme tuotteita voit tulla kuuntelemaan ja testaamaan Vantaan toimitiloihimme.

  Härkälenkki 2,
  01730 Vantaa

  Aiheeseen liittyvää:

  Tapiolan keilahallissa äänentoistosta pitää huolen Ecler

  • Näyttöratkaisut
  • Sisävalaistus ja valo-ohjaus
  • AV-ohjaukset
  • Äänentoisto

  Tutustu Ideafixin kaikkiin tuotteisiin

  Katso referenssit

  Lataa esite ja tutustu lisää

  Ota yhteyttä tai pyydä lisätietoja tuotteista ja palveluistamme.

  Juha Järvimaa
  0400 455 990
  juha.jarvimaa@ideafix.fi

  Edustamiamme tuotteita voit tulla kuuntelemaan ja testaamaan Vantaan toimitiloihimme.

  Härkälenkki 2,
  01730 Vantaa

  Aiheeseen liittyvää:

  Tapiolan keilahallissa äänentoistosta pitää huolen Ecler

  Tutustu ratkaisuihin

  Äänentoisto niin pieniin kuin suuriin tiloihin. Olemme mukana koko prosessin, suunnittelusta asennukseen

  Tilaa uutiskirje

  Kerran kuukaudessa lähetettävän uutiskirjeen avulla pysyt kartalla AV-maailmasta ja saat vinkkejä sekä inspiraatiota omiin projekteihisi.

  Tuotemerkit äänentoistoon

  Edustamme huippumerkkejä! Äänentoiston tuotemerkkejä muun muassa Spottune, Ecler, XIlica

  Lue seuraavaksi

  Ideafix on ensisijainen Sonyn ratkaisukumppani Suomessa

  Esittelemme uusimman teknologisen edistysaskeleen, joka tarjoaa ratkaisuja monenlaisiin tarpeisiin. Tutustu nyt ja löydä inspiraatiota tuleviin projekteihisi!

  Griven GEA – hallittavaa valoa julkisivuvalaistukseen

  Italialainen uutuus tarjoaa tasaista valoa julkisivuvalaistukseen, jossa valonlähteen huomaamattomuus ja valosaasteen minimointi on tärkeää

  Valaise ympäristöäsi uudella Griven ESSENTIALS mallistolla

  Valaisimet on suunniteltu parantamaan maisema ja arkkitehtuurisia yksityiskohtia asuin- tai liiketiloissa upealla korostusvalaistuksella.

  Suomen pisin silta saa juhlavuoden kunniaksi uuden valaistuksen

  Raippaluodon silta Mustasaaressa saa uuden julkisivuvalaistuksen. Ideafix on mukana projektissa. Siltaan tulee Grivenin valaisimia ja Visual Productionsin valo-ohjain.

  Ideafix kurottaa korkeuksiin

  ''Korkeuksilla'' tarkoitetaan 30 metriä, joka on Ideafixin uuden Bisonin nostokoriauton maksimityöskentelykorkeus.

  Ideasta on hyvä aloittaa

  Ota yhteyttä ja mietitään sinulle paras ratkaisu.

  Yhteydenottolomake

  Lähetä lomake ja vastaamme sinulle mahdollisimman nopeasti.

  Myynnin yhteystiedot

  Ota yhteyttä suoraan myyntiimme

  Markku Rasijärvi

  Juha Järvimaa

  Esa Rimpiläinen