Search

Tapiolan keilahalli

Tapiolan keilahallissa keilat kaatuu, väki viihtyyy ja musiikki soi! Kun keilahallin vanhentunut äänentoisto haluttiin tuoda tähän päivään, me Ideafixillä ryhdyimme tuumasta toimeen ja toteutimme kattavan äänentoistojärjestelmän päivityksen.
Tapiolan keilahalli on olennainen osa Tapiolaa, ja se tarjoaa elämyksiä niin koululaisille, kaveriporukoille kuin yrityksillekin. Keilahallissa viihtyy jokainen keilaamisesta ja rennosta, elämyksiä tarjoavasta ajanvietteestä nauttiva. Kun keilahallin vanha äänentoisto haluttiin tuoda tähän päivään, valikoitui Ideafix projektin toteuttajaksi.

Useammasta erityylisestä tilasta koostuva kokonaisuus vaati äänentoistolta huolellista suunnittelua: keilaamisen tuottama ääni ei saanut peittää musiikkia, mutta toisaalta äänenvoimakkuus ei saanut nousta muualla liian korkealle. Uudistamisen yhteydessä koko järjestelmän hallinta siirrettiin yhteen paikkaan siten, että jokaista aluetta voidaan ohjata tarvittaessa omanaan. Tapiolan keilahallin äänentoistossa luotetaan espanjalaisen Eclerin tuotteisiin.

Keilaratojen läheisyydesä jykevää soundia tarjoaa neljä kappaletta Ecler ARQIS112i 500w -kaiutinta sekä kaksi Ecler ARQISSB15i -subwooferia. Kokonaisuus varmistaa ettei kaatojen aiheuttama keilojen kolina ja hurraahuudot peitä musiikkia. Erityisen tärkeää oli, että ääntä riittää myös hohtokeilailun tarpeisiin, jossa musiikki on tärkeässä roolissa oikeanlaisen tunnelman luomisessa. Vahvistimeksi valittiin Ecler eLPA2-1400 ( 2x1400W) ja Ecler eLPA2650 (650W).

Keilaamisen lisäksi Tapiolan keilahalli tarjoaa myös muutakin ajanvietettä, sillä hallista löytyy neljä kilpatason pool-biljardipöytää. Kahden erikokoisen biljardisalin äänentoisto päivitettiin samalla kertaa. Isommassa salissa kaveri- ja työporukat saavat nauttia biljardista fiilistä kohottavan soundin kera kolmen Ecler ARQIS108i 8” (150W) -kaiuttimen ansiosta. Pienemmän huoneen äänentoisto hoituu kahdella Ecler AUDEO106 -kaiuttimella. Ratkaisulla molempiin tiloihin saatiin luotua sopiva ja sen kattava äänentoisto. Biljardisalien vahvistimeksi valikoitui Ecler eLPA2650.

Keilahallin ravintola on paikallisten keskuudessa suosittu lounaspaikka, jossa väkeä riittää. Ruokailijat saavat nauttia ateriansa miellyttävän musiikin tahtiin. Erittäin huomaamattomasti asennetut kaiuttimet tuottavat tasapainoista ja täyteläistä ääntä. Ravintolan puolelle ja ulkoterassille asennettiin Eclerin AUDEO106 (50W) -kaiuttimet. IP54-suojauksen ansiosta kaiutin sopii erinomaisesti myös ulkokäyttöön ja terasseille. Ravintolan ja terassin kaiuttimet kytkettiin Eclerin eGPA2-150 (2X150W) -vahvistimeen.

Koko järjestelmää ja eri alueita ohjataan Eclerin HUB1408 digital zonerin avulla, joka mahdollistaa kattavasti järjestelmän hallitsemisen näppärästi verkkoselaimen kautta.

Varsinkin ratojen yhteydessä olevien kaiuttimien sijoittelua jouduttiin jonkin verran miettimään, mutta Ideafixin ammattitaitoiset asentajat ratkaisivat tilanteen laadukkaasti. Musiikki kuulostaa juuri sellaiselta kuin sen pitääkin jokaisessa tilassa. Tyytyväinen asiakas on paras kiitos hyvin tehdystä työstä.

Tutustu tuotteisiin:

Keilarata

Kaiuttimet: Ecler ARQIS112i
Subwoofer: Ecler ARQISSB15i
Vahvistin: Ecler eLPA 2-1400, Ecler eLPA 2-650

Biljardisali

Kaiuttimet: Ecler ARQIS108i, Ecler AUDEO106
Vahvistin: Ecler eLPA 2-650

Ravintola ja terassi

Kaiuttimet: Ecler AUDEO106
Vahvistin: Ecler eGPA 2-150

Äänentoistojärjestelmän hallinta:

Ecler HUB 1408 digital zoner

Elämyksellinen äänentoisto

Luo viihtyisiä ja elämyksellisiä tiloja äänentoiston avulla. Meiltä saat äänentoiston tilaan kuin tilaan.

Tilaa uutiskirje

Kerran kuukaudessa lähetettävän uutiskirjeen avulla pysyt kartalla AV-maailmasta ja saat vinkkejä sekä inspiraatiota omiin projekteihisi.

Ecler

Eclerin monipuolisesta valikoimasta löytyy ratkaisu eri äänentoiston tarpeisiin.

Ideasta on hyvä aloittaa

Ota yhteyttä ja mietitään sinulle paras ratkaisu.

Yhteydenottolomake

Lähetä lomake ja vastaamme sinulle mahdollisimman nopeasti.

Myynnin yhteystiedot

Ota yhteyttä suoraan myyntiimme

Markku Rasijärvi

Juha Järvimaa

Esa Rimpiläinen

Tutustu seuraavaksi

Monion valotaideteos

Tuusulassa sijaitseva Monio on kiehtova yhdistelmä perinnettä ja edistystä. Tiettävästi maailman suurin hirsirakenteinen lukio ja monitoimitalo sai Ideafixiltä valotaideteokseen tarvittavan kaluston.

Näin rakentuu valotaideseinä rakennuksen julkisivuun

Vehkalaan tuleva valotaideseinä vaatii kuvataiteilijan, arkkitehdin, valaistus-, sähkö- ja rakennesuunnittelijan ja metallirakenneosaajien yhteistyötä. Artikkeli päivittyy projektin edetessä!

Viking Line Gracen myyntiä edistävät ratkaisut

Viking Line Grace sai myyntiä edistäviä ratkaisuja Ideafixiltä

Loviisan Pisarat

Ideafix toteutti Tapio Haapalan Loviisan Pisarat -teokseen valaistuksen, jonka värilämpötila ja valaistuksen intensiteetti on säädettävissä

Mukautuva äänentoistojärjestelmä näyttelykeskus WeeGeehen

Ideafix toimitti Weegeehen langattoman Spottune-äänentoistojärjestelmän.

Tapiolan keilahalli

Tapiolan keilahallissa keilat kaatuu, väki viihtyyy ja musiikki soi! Toteutimme kattavan äänentoistojärjestelmän päivityksen.