Search

Monion valotaideteos

Tuusulassa sijaitseva Monio on kiehtova yhdistelmä perinnettä ja edistystä. Tiettävästi maailman suurin hirsirakenteinen lukio ja monitoimitalo sai Ideafixiltä valotaideteokseen tarvittavan kaluston.

Tuusulan Monio on paitsi kulttuurin ja oppimisen keskus myös osoitus siitä, miten perinne ja edistyksellisyys voivat sulautua yhteen luoden ainutlaatuisen tilan kaikenikäisten kuntalaisten yhteiseksi hyödyksi. Monio on yksi Suomen suurimmista julkisista hirsirakennuksista, tehden siitä poikkeuksellisen ja inspiroivan kohteen sekä oppilaille että koko Tuusulan yhteisölle.

Rakennusprosessi ei ollut ilman haasteita, mutta syksyllä 2022 Tuusulan Monio palkittiin Rakennuslehden Vuoden työmaa 2022 –palkinnolla. Raati korosti kohteen teknistä vaativuutta, arkkitehtonista tyylikkyyttä ja rohkeutta ottaa käyttöön uusia toimintatapoja ja seurantamenetelmiä.

Ideafix toi Monion ulkoseinän valotaideteokseen korkealaatuiset gobo-heittimet täydentäen Monion ainutlaatuista arkkitehtuuria.

Ideafixin asennustiimi asensi kohteeseen tehokkaan Griven GoboLED 7 -heittimen sekä pienemmällä valoteholla varustetun Goboservicen Signum 75W -gobon. Valo-ohjaimena Monion valaistuksessa toimii Nicolaudie Architecturalin STICK-KE2.

Lue lisää STICK-KE2 -valo-ohjaimesta
Lue lisää Griven GoboLED 7 -heittimestä
Lue lisää Goboservicen tuotteista


Yksi keskeinen haaste Monion valaistusprojektissa oli Suomen vaihteleva sää, erityisesti talven kylmyys. Valo-ohjauslaitteisto asennettiinkin lämmitettävään laitekoteloon, joka suojaa laitteita äärimmäisiltä sääolosuhteilta ja varmistaa valaistuksen jatkuvan toimivuuden vuoden ympäri.

Valaistusratkaisumme

Kokonaisvaltaista osaamista ja tuotteita julkisivuvalaistukseen yli 30 vuoden kokemuksella.

Tilaa uutiskirje

Kerran kuukaudessa lähetettävän uutiskirjeen avulla pysyt kartalla AV-maailmasta ja saat vinkkejä sekä inspiraatiota omiin projekteihisi.

Gobovalaistus

Ammattikäyttöön tarkoitetut gobot ja goboprojektorit Ideafixiltä.

Ideasta on hyvä aloittaa

Ota yhteyttä ja mietitään sinulle paras ratkaisu.

Yhteydenottolomake

Lähetä lomake ja vastaamme sinulle mahdollisimman nopeasti.

Myynnin yhteystiedot

Ota yhteyttä suoraan myyntiimme

Markku Rasijärvi

Juha Järvimaa

Esa Rimpiläinen

Tutustu seuraavaksi

Monion valotaideteos

Tuusulassa sijaitseva Monio on kiehtova yhdistelmä perinnettä ja edistystä. Tiettävästi maailman suurin hirsirakenteinen lukio ja monitoimitalo sai Ideafixiltä valotaideteokseen tarvittavan kaluston.

Näin rakentuu valotaideseinä rakennuksen julkisivuun

Vehkalaan tuleva valotaideseinä vaatii kuvataiteilijan, arkkitehdin, valaistus-, sähkö- ja rakennesuunnittelijan ja metallirakenneosaajien yhteistyötä. Artikkeli päivittyy projektin edetessä!

Viking Line Gracen myyntiä edistävät ratkaisut

Viking Line Grace sai myyntiä edistäviä ratkaisuja Ideafixiltä

Loviisan Pisarat

Ideafix toteutti Tapio Haapalan Loviisan Pisarat -teokseen valaistuksen, jonka värilämpötila ja valaistuksen intensiteetti on säädettävissä

Mukautuva äänentoistojärjestelmä näyttelykeskus WeeGeehen

Ideafix toimitti Weegeehen langattoman Spottune-äänentoistojärjestelmän.

Tapiolan keilahalli

Tapiolan keilahallissa keilat kaatuu, väki viihtyyy ja musiikki soi! Toteutimme kattavan äänentoistojärjestelmän päivityksen.