Search

Nokia Arenan suurin LED-näyttö

Nokia Arenan suurin ja yksi näyttävimmistä LED-näytöistä on Ideafixin käsialaa. Yli 30 metriä leveä LED-mesh -toteutus on yksi yksi pohjoismaiden suurimpia digitaalisia näyttöpintoja. Ratkaisu ei peitä tyylikästä julkisivua, sillä näyttö on läpinäkyvä, kun sisältöä ei toisteta.

Maailmankuulun arkkitehdin Daniel Libeskindin suunnittelema Nokia Arena on Tampereen ylivoimainen katseenvangitsija. Suunnittelun erottuvimpia elementtejä ovat muun muassa upeat säleiköt, jotka korostavat rakennuksen kaarevaa muotoa ja elävöittävät luovasti kokonaisuutta.

Pääsisäänkäynnin kohdalle haluttiin suuri digitaalinen näyttöpinta, mutta samalla se ei saanut peittää säleikkörakennetta. Ratkaisuksi valittiin Ideafixin suunnittelema kokonaisuus. Diginäyttönä toimii LED-verkkoratkaisu, jonka ansiosta näyttö on läpinäkyvä kun sisältöä ei näytetä. Tämän ansiosta kauniit säleikkörakenteet saadaan tarvittaessa näkyviin.

LED-verkko -toteutus on pohjoismaiden suurimpia digitaalisia näyttöpintoja. Kokonaispinta-ala on noin 200m2, leveys yli 30 metriä ja valoteho jopa 5500 nits. Näytössä on 108 000 ohjattavaa RGB-pistettä, kiinnitysrakenteessa yli 1500 metriä ruostumatonta vaijeria ja muun muassa 2000 köysilukkoa. Huolellisen suunnittelun ansiosta asennuskehikon paino saatiin pidettyä kurissa ja lopulta painoa kertyi ainoastaan 800, vaikka näyttöpinta on valtava.

Kaarevuucen ja samalla näytön kapenevan muodon johdosta suunnittelussa ja erityisesti toteutuksessa vaadittiin huippuluokan erityisosaamista, joka Ideafixiltä onnistuu. LED-verkon rakenteet teetettiin kohteeseen sopivina yksiköinä ja kiristettiin säleikön päälle Ideafixin suunnittelemalla vaijerikiinnitysrakenteella. Kiinnitysratkaisua pohdittiin yhteistyössä kiinteistön suunnittelijoiden kanssa ja lopputuloksesta tuli erinomainen.

Kuvagalleria

Räätälöidyt näyttöratkaisut

Räätälöimme ja toteutamme näyttöratkaisut juuri sinun tarpeittesi mukaan.

Tilaa uutiskirje

Kerran kuukaudessa lähetettävän uutiskirjeen avulla pysyt kartalla AV-maailmasta ja saat vinkkejä sekä inspiraatiota omiin projekteihisi.

Käyttöympäristöt

Ratkaisumme ja tuotemerkkimme sopivat useille eri toimialoille ja moneen eri tarpeeseen

Ideasta on hyvä aloittaa

Ota yhteyttä ja mietitään sinulle paras ratkaisu.

Yhteydenottolomake

Lähetä lomake ja vastaamme sinulle mahdollisimman nopeasti.

Myynnin yhteystiedot

Ota yhteyttä suoraan myyntiimme

Markku Rasijärvi

Juha Järvimaa

Tutustu seuraavaksi

Monion valotaideteos

Tuusulassa sijaitseva Monio on kiehtova yhdistelmä perinnettä ja edistystä. Tiettävästi maailman suurin hirsirakenteinen lukio ja monitoimitalo sai Ideafixiltä valotaideteokseen tarvittavan kaluston.

Näin rakentuu valotaideseinä rakennuksen julkisivuun

Vehkalaan tuleva valotaideseinä vaatii kuvataiteilijan, arkkitehdin, valaistus-, sähkö- ja rakennesuunnittelijan ja metallirakenneosaajien yhteistyötä. Artikkeli päivittyy projektin edetessä!

Viking Line Gracen myyntiä edistävät ratkaisut

Viking Line Grace sai myyntiä edistäviä ratkaisuja Ideafixiltä

Loviisan Pisarat

Ideafix toteutti Tapio Haapalan Loviisan Pisarat -teokseen valaistuksen, jonka värilämpötila ja valaistuksen intensiteetti on säädettävissä

Mukautuva äänentoistojärjestelmä näyttelykeskus WeeGeehen

Ideafix toimitti Weegeehen langattoman Spottune-äänentoistojärjestelmän.

Tapiolan keilahalli

Tapiolan keilahallissa keilat kaatuu, väki viihtyyy ja musiikki soi! Toteutimme kattavan äänentoistojärjestelmän päivityksen.