Search

Valopeli

Helsingin Arabiarannassa sijaitsevan luhtikerrostalon julkisivua ja rappukäytävää valaisee Valopeli-niminen valotaideteos, jonka ovat suunnittelleet taiteilijat Jaakko Niemelä ja Helena Hietanen. Alunperin teos on valmistunut vuonna 2008. Valopeli päivitettiin ja uudistettiin vuonna 2022, ja siinä Ideafixin vahva osaaminen valo-ohjauksen parissa oli suuressa roolissa.

Valopelissä yhdistyy taide ja käytännöllisyys. Käytännöllisellä tasolla käytävien kaiteisiin asennetut led-valaisimet valaisevat kulkijoiden matkaa käytävällä. Julkisivun puolella teos puolestaan levittäytyy liki koko julkisivun levyiseksi ja viiden kerroksen korkeudelle. Kun käytävä on tyhjä, toistetaan ohjelmoituja valo-ohjelmia. Valmiita ohjelmia on rauhallisesti vilkkuva tähtikuvio sekä aaltomaisesti etenevä kuvio.

Kokonaisuus on ohjelmoitu yhdessä taiteilijoiden kanssa. Teknisestä suunnittelusta vastasi Ideafix.
Valopeliä ohjaa 30 liiketunnistinta ja kokonaisuus pitää sisällään lähes 2000 ohjattavaa valopikseliä, jotka on jaettu kuuteen DMX-avaruuteen.

Tilaaja piti tärkeänä varmatoimisuutta ja yleisesti saatavilla olevia komponentteja. Tämän takia valopeliin valittiin DMX-ohjaimet ja Grivenin valaisimet.

Valo-ohjaus tapahtuu kahdella Visual Productionsin CueCore3 -ohjaimella. Liiketunnistimilta tulevaa dataa lukee viisi kappaletta Visual Productionsin IoCore2 -laitetta.

Tutustu tuotteisiin:

Visual Productions CueCore 3

Visual Productions IoCore 2

Grivenin monipuoliset valaistustuotteet

Kuvagalleria


Valo-ohjaus

Hyvin toteutettu valo-ohjaus tuo useita hyötyjä. Tutustu valo-ohjauksen palveluihimme!

Tilaa uutiskirje

Kerran kuukaudessa lähetettävän uutiskirjeen avulla pysyt kartalla AV-maailmasta ja saat vinkkejä sekä inspiraatiota omiin projekteihisi.

Tutustu tuotemerkkeihin

Nicolaudien ja Visual Productionsin laadukkaat tuotteet valo-ohjaukseen

Ideasta on hyvä aloittaa

Ota yhteyttä ja mietitään sinulle paras ratkaisu.

Yhteydenottolomake

Lähetä lomake ja vastaamme sinulle mahdollisimman nopeasti.

Myynnin yhteystiedot

Ota yhteyttä suoraan myyntiimme

Markku Rasijärvi

Juha Järvimaa

Esa Rimpiläinen

Tutustu seuraavaksi

Monion valotaideteos

Tuusulassa sijaitseva Monio on kiehtova yhdistelmä perinnettä ja edistystä. Tiettävästi maailman suurin hirsirakenteinen lukio ja monitoimitalo sai Ideafixiltä valotaideteokseen tarvittavan kaluston.

Näin rakentuu valotaideseinä rakennuksen julkisivuun

Vehkalaan tuleva valotaideseinä vaatii kuvataiteilijan, arkkitehdin, valaistus-, sähkö- ja rakennesuunnittelijan ja metallirakenneosaajien yhteistyötä. Artikkeli päivittyy projektin edetessä!

Viking Line Gracen myyntiä edistävät ratkaisut

Viking Line Grace sai myyntiä edistäviä ratkaisuja Ideafixiltä

Loviisan Pisarat

Ideafix toteutti Tapio Haapalan Loviisan Pisarat -teokseen valaistuksen, jonka värilämpötila ja valaistuksen intensiteetti on säädettävissä

Mukautuva äänentoistojärjestelmä näyttelykeskus WeeGeehen

Ideafix toimitti Weegeehen langattoman Spottune-äänentoistojärjestelmän.

Tapiolan keilahalli

Tapiolan keilahallissa keilat kaatuu, väki viihtyyy ja musiikki soi! Toteutimme kattavan äänentoistojärjestelmän päivityksen.